شهادت دروغ | 09155129243 | وکیل مشهد

وکیل مشهد چک

شهادت دروغ | 09155129243 | وکیل مشهد

بازدیدها : 4329 بازدید

شهادت دروغ

برای درخواست وکیل شهادت دروغ و مشاوره با وکلای متخصص و برتر گروه وکلای توانا در امور کیفری ،

با شماره های 09155129243 و 09306924956 تماس بگیرید.

وکلای توانا ، بهترین مشاوره را در زمینه کیفری برای شما ارائه می کنند . 

پیشنهاد میشود در امور کیفری به دلیل اهمیتی که از باب مجازات دارد ،

با وکلای ما تماس بگیرید تا بتوانید در زمینه جرم ارتکابی تبرئه شوید .

 وکیل کیفری در مشهد ، 09155129243 ، بهترین وکیل در مشهد

شهادت دروغ 

وکیل خوب در مشهد

جرم شهادت دروغ

ماده 650 قانون مجازات اسلامی در رابطه با شهادت دروغ می گوید: هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. عنصر مادی جرم موضوع این ماده ، ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است. این جرم از جمله جرایم مطلق است. و ضرورتی ندارد که بر اثر آن نتیجه ای نیز حاصل شود یا نشود. و به عبارتی فرقی نمی کند که شهادت ادا شده در تصمیم دادگاه موثر باشد یا نباشد. شهادت دروغ اعم از این است که در حکم محکمه موثر گردد یا نه جرم شناخته شده است. نهایت آن که در صورت عدم تاثیر موجب مجازات خفیف تری خواهد بود .

( حکم شماره 1059 – 1311/2/18 – شهیدی ، محکمه انتظامی ، ص 383 )

ورود به سایت معرفی وکیل در سراسر کشور ( ثنا وکیل )

شهادت دروغ

بهترین وکیل در مشهد

عنصر معنوی این جرم

عبارتست از سوء نیت عام به معنی قصد انجام عمل مجرمانه. این جرم از جمله جرایم عمدی می باشد. از این رو نمی توان کسی را که سهوا و بر اثر اشتباه مبادرت به بیان اکاذیبی در قالب شهادت نموده ، مشمول مقررات این ماده دانست. سوء نیت خاص از اجزاء تشکیل دهنده این بزه محسوب نمی شود . مهمترین شرط تحقق جرم شهادت دروغ این است که : شهادت دروغ در دادگاه نزد مقامات رسمی انجام شود . لذا چنانچه در دادگاه نزد مقامات غیر رسمی یا نزد مقامات رسمی ولی خارج از دادگاه صورت پذیرد ، جرم شهادت کذب این ماده محقق نمی شود .

شهادت دروغ ، وکیل کیفری در مشهد ، وکیل جرم شهادت دروغ در مشهد ، بهترین وکیل کیفری در مشهد

نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه شماره : 3234/7 – 1379/9/9 :

با توجه به اطلاق و عموم ماده 650 قانون مجازات اسلامی، مقامات رسمی اختصاص به مقامات قضایی ندارد. و لذا اگر کسی مثلا در اداره ثبت احوال به دروغ شهادت دهد که فلان شخص صاحب فرزندی به نام …. شده است. و این شهادت موثر در صدور شناسنامه مورد شهادت گردد مشمول ماده بالا خواهد بود . در اتنقاد به این نظریه باید گفت

شهادت دروغ

وکیل کیفری در مشهد

اولا

ماده فوق هم مقام رسمی را ذکر نموده و هم شهادت در دادگاه را شرط دانسته است . به عبارتی شهادت باید هم در دادگاه باشد و هم نزد مقامات رسمی

ثانیا

جرم مطلق ، مقید به حصول هیچ نتیجه ای نیست که مفهوم نظریه در صورت عدم تاثیر شهادت ، مرتکب را قابل مجازات نمی داند. بطور کلی در قوانین جزایی ایران کتمان شهادت جرم انگاری نشده و جرم نیست . لذا اگر کسی مثلا شاهد قتلی باشد ، بازپرس به خاطر انجام تحقیقات و کشف حقیقت شاهد را احضار می کند. و اگر حضور نیافت نسبت به جلب وی اقدام می شود و این جلب به خاطر استنکاف از دستور مفام قضایی جهت حضور نزد بازپرس است و اگر شاهد اعلام کند من شاهد نبوده ام و چیزی به خاطر ندارم به صرف اینکه او شهادت نمی دهد نمی توان او را مجازات کرد . مگر اینکه کشف شود او در جرم ، مشارکت یا معاونت داشته است .

شهادت دروغ
شهادت دروغ

 وکیل جرم شهادت دروغ در مشهد ، وکیل کیفری در مشهد ، بهترین وکیل کیفری در مشهد

گروه وکلای توانا ، وکلای خوب در مشهد را در زمینه حقوقی ، کیفری ، خانواده در اختیار دارد .

جهت وکالت ومشاوره با ما تماس بگیرید .

تماس باوکیل پایه یک دادگستری: 09155129243

برترین وکیل در مشهد

سوال 

زهرا در اداره ثبت احوال حضور یافته و اعلام داشته است که فرزندی از او متولد شده و در این خصوص دو نفر شاهد دارد و حسن و علی به اتفاق یکدیگر در اداره ثبت احوال حضور یافته اند و شهادت داده اند که فرزندی که متولد شده متعلق به زهرا و همسر رسمی او می باشد و اداره ثبت احوال شناسنامه ای برای کودک صادر کرده است که نام مادرش را زهرا قید و نام پدر کودک نیز برابر شهادت گواهان قید شده است پس از مدت دو سال با پی گیری که مادر و پدر واقعی طفل انجام می دهد مشخص میشود که این کودک متعلق به زهرا و همسرش نبوده است و شهود شهادت کذب داده اند اداره ثبت احوال شهود را برای مجازات به دادسرا معرفی نموده است مجازات شهود را بیان نمائید ؟

پاسخ

در جرم شهادت دروغ دو نکته حائز اهمیت است و آن اینکه شهادتی که داده می شود باید در دادگاه باشد و همچنین نزد مقام رسمی شهادت داده باشند و چون اداره ثبت احوال دادگاه محسوب نمی گردد و اگر چه در نزد مقام رسمی شهادت دروغ داده شده است مشمول مقررات ماده 650 قانون مجازات اسلامی نمی گردد و واجد وصف جزایی نیست.

سئوال دیگر اینکه شورای حل اختلاف هم مرجع قضایی شبه قضایی است اما دادگاه محسوب نمی شود اگر کسی در این مرجع شهادت دهد تکلیف چیست ؟ آیا جرم شهادت دروغ قابل تحقق است یا خیر ؟ که باید گفت در شورای حل اختلاف هم جرم شهادت دروغ قابل تحقق نیست چون دادگاه محسوب نمی گردد.

اعتراض به شهادت دروغ

چنانچه طرف مقابل شما افرادی را به عنوان شاهد به دادگاه معرفی نماید، شما می توانید شاهد را جرح و تعدیل نمایید.جرح شاهد عبارت است از شهادت به عدم وجود یکی از شرایطی که قانون برای شاهد شرعی مقرر کرده است.تعدیل شاهد عبارت است از شهادت بر وجود شرایط مذکور برای شاهد شرعی.جرح شاهد باید تا پیش از ادای شهادت توسط او صورت گیرد؛ چنانچه قاضی جرح را بپذیرد شاهد رد می شود.

همچنین اگر رای به استناد شهادت شهود صادر شود و بعدا مشخص گردد که شهادت شهود کذب بوده است، رای صادره در امور کیفری قابل تجدیدنظرخواهی است.همچنین با توجه به بند ث ماده ی ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری چنین حکمی قابلیت اعاده دادرسی دارد.در امور حقوقی نیز یکی از جهات تجدیدنظرخواهی، ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود است

تماس باوکیل پایه یک دادگستری: 09155129243

شهادت کذب  در کلانتری

شهادت دروغ در کلانتری با توجه به اینکه ماده 649 قانون مجازات اسلامی صرفا به شهادت دروغ در دادگاه اشاره کرده، در نتیجه شهادت کذب در کلانتری را شامل نمی شود یعنی اگر فردی در کلانتری شهادت دروغ داده باشد به شهادت کذب محسوب نمی شود.

آثار شهادت کذب

۱- شهادت کذب موجب سقوط و بلا اثر شدن حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود، بلااثر است.

۲- در این جرم  هرگاه کسی سبب ورود خسارت شود، باید آن را جبران کند.یعنی شهود باید خسارت زیان‌دیده را جبران کنند.

۳- در امور کیفری یکی از جهات درخواست تجدید نظر دروغ بودن شهادت شهود است.

۴- چنانچه شاهد پس از اتیان سوگند شهادت کذب  بدهد با احراز این موضوع برای دادگاه، مجازات سوگند و شهادت کذب قابل جمع است. همچنین اگر شهادت کذب در مورد حدود، قصاص یا دیات باشد، قاعده جمع مجازات‌ها اعمال می‌شود.

اعاده دادرسی کیفری ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری :

در صورتیکه رایی بر علیه متهم بر اساس شهادت شهود صادر شده و قطعیت یابد

و بعدا مشخص شود شهادت کذب بوده است مطابق رای اخیر دادگاه مبنی بر کذب

بودن شهادت، میتوان با استناد به ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری از دیوان عالی کشور

تقاضای تجویز اعاده دادرسی نمود

امتیاز این مقاله :
به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
[جمع امتیازات: 2 امتیاز شما: 4.5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − یک =