تجدیدنظرخواهی – بخش 1

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد

تجدیدنظرخواهی – بخش 1

بازدیدها : 6789 بازدید

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد

تماس مستقیم با وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 09155129243 و 09306924956

تجدید نظر خواهی از آرای محاکم بدوی 

در سیستم رسیدگی محاکم کشور ما ، اصل بر قطعیت آراء محاکم است ( ماده 330 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی )، و تجدید نظرخواهی استثناء است .که استثناعات آن بیشتر از خود اصل است .تجدید نظر خواهی از طرق عادی و اصلاحی بوده که علی الاصول دارای اثر تعلیقی و انتقالی است .احکام و قرارهای قابل تجدیدنظر : ( ماده 331 قانون آیین دادرسی مدنی )

1 – احکام غیر مالی . اعم از غیر مالی ذاتی یا اعتباری

2 – احکام مالی که خواسته یا بهای خواسته بیشتر از 300 هزار تومان باشد .

3 – حکم راجع به متفرعات دعوا در صورتی که اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد نیز قابل تجدیدنظر است

ولو اینکه متفرعات کمتر از 300 هزار تومان باشد . مانند هزینه دادرسی ،

حق الوکاله وکیل ، خسارات دادرسی ، هزینه کارشناسی و …

قرارهای زیر قابل تجدیدنظر است در صورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد : ( ماده 332 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی )

الف – قرار ابظال دادخواست یا رد دادخواستی که از دادگاه صادر شده است .

ب – قرار رد دعوا یا عدم استماع دعوا

ج – قرار سقوط دعوا

د – قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا

در دعاوی مالی غیر منقول ، قابلیت تجدیدنظرخواهی بر اساس بهای خواسته درج شده در دادخواست است .اما از حیث پرداخت هزینه دادرسی بر اساس ارزش منطقه ای ملاک محاسبه قرار می گیرد . ملاک تجدیدنطرخواهی خواسته تغییر یافته است ، پس اگر خواسته افزایش یا کاهش پیدا کند ، بر اساس خواسته جدید باید ببینیم که حکم قابل تجدیدنطر است یا نه .

 

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 

برترین وکیل در مشهد 

ورود به سایت بهترین مقالات حقوقی و کیفری

مواردی که حکم دادگاه قابل تجدیدنظر نیست 

1 – احکام مالی با خواسته 300 هزار تومان و کمتر از آن

2 – احکام مستند به اقرار در دادگاه به شرطی که اقرار نزد دادگاه و قاضی صالح صورت گرفته باشد .

نحوه تجدید نظرخواهی 

برای تجدیدنظرخواهی باید دادخواست را به دادگاه بدهیم و تمام تشریفات را رعایت کنیم . و دادخواست را به :

1 -دفتر دادگاه بدوی ،

2 – دفتر شعبه نخست دادگاه تجدیدنظر.

3 – دفتر بازداشتگاه و یا زندان در مورد افرادی که در بازداشت میباشد .

علی الاصول دادخواست را به دفتر دادگاه بدوی میدهیم . و اگر به دو مرجع دیگر داده شود ، آنها ارجاع میکنند به دفتر دادگاه بدوی تا تبادل لوایح انجام شود و اگر دادخواست نقص دارد اقدام به رفع نقص کند .

توجه : در حال حاضر دادخواست تجدید نظر برابر تصمیمات قوه قضاییه ،بصورت یکپارچه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تسلیم می شود .مبدأ تجدید نظر خواهی از تاریخ ابلاغ یا انقضای واخواهی است . بدیهی است قبل از ابلاغ و قبل از انقضای مهلت واخواهی ،میتوان تجدیدنظرخواهی نمود . اگر در مهلت واخواهی تجدیدنظرخواهی کنیم به طور ضمنی از واخواهی صرف نظر کردیم .اگر در مهلت تجدیدنظر به اشتباه در دادخواست واخواهی ذکر کنیم ، این همان تجدیدنظرخواهی است .

 

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 

وکیل مشهد

آیا تصمیمات حسبی قابلیت واخواهی دارند؟

تصمیمات حسبی علی الاصول حکم نمیباشد پس در نتیجه قابل تجدیدنظر و فرجام نمیباشد و قابل واخواهی هم نیست چون همیشه حضوری اند . امادر مواردی استثنایی تصمیمات حسبی حکم بوده و قابل تجدیدنظر است. مانند صدور حکم حجر ، بقای حجر ، رفع حجر اگر محکوم علیه قبل از انقضای مهلت تجدیدنظرخواهی و واخواهی فوت کند یا ورشکسته و محجور شود. یا سمتش زایل شود ، مهلت جدیدی به نماینده وی داده میشود. اما اگر بعد از مهلت تجدیدنظر خواهی و واخوهی باشد ، در این فرض دو حالت وجود دارد 

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد

1 – اگر محکوم علیه در مهلت شکایت کرده ، رسیدگی متوقف میشود تا حسب مورد وراث ، مدیر تصفیه ونماینده جدید جایگزین شود .

2 – و اگر در مهلت شکایت نکرده ، در این فرض حق شکایت زایل میشود .در مرحله تجدیدنظر ورود ثالث و جلب ثالث امکان پذیر است ، دلیل جدید پدیرفته میشود.مانند دفاع ماهوی ( تهاتر ، صلح ، فسخ ) . اما ادعای جدید پذیرفته نمیشود .بنابراین دعوای تقابل ، اضافی و افزایش خواسته ، تغییر در نحوه دعوا و تغییر خواسته و … پدیرفته نمیشود . اما کاهش خواسته تا قبل از ختم دادرسی در تمام مراحل پذیرفته میشود .

اگر سند در مرحله بدوی از عداد دلایل خارج شود در مرحله تجدیدنظر میتوان به ان استناد نمود .( ماده 362 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ) وقتی تقاضای تجدید نظر می دهیم تبادل لوایح صورت می گیرد ، یعنی لایحه تجدید نظر خواه برای تجدید نظر خوانده ارسال می شود تا پاسخ دهد . مدت زمان پاسخگویی به لایحه تجدید نظرخواهی 10 روز است  . سپس پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال می شود .

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 

وکیل در مشهد

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد
وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد

ورود به سایت بهترین مقالات حقوقی و کیفری

نقایص دادخواست 

اگر قراری در مرحله بدوی صادر شده باشد و مورد تجدیدنظرخواهی واقع شده و در مرحله تجدیدنظر نقض شود ،به دادگاه بدوی عودت میشود تا نسبت به رسیدگی ماهوی آن اقدام شود .و اگر مشخصات تجدید نظر خواه ناقص باشد ،در این فرض قرار رد دادخواست تجدیدنظر توسط دادگاه بدوی صادر میشود این قرار ظرف 10 روز قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر است و اگر ایرادات دیگری وجود داشته باشد ، دفتر دادگاه بدوی اخطار رفع نقص صادر میکند . در صورت انقضای مهلت 10 روز و عدم رفع نقص ، قرار رد دادخواست توسط دادگاه بدوی صادر میشود و این قرار ظرف 20 روز قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است .

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 

بهترین وکیل مشهد

 تجدیدنظرخواهی خارج از مهلت 

1 – تجدیدنظرخواه دارای عذر موجه است ، در این فرض قرار قبول دادخواست تجدیدنظر توسط دادگاه بدوی صادر میشود

و پرونده به دادگاه تجدیدنظر فرستاده میشود .

2 – تجدیدنظر خواه دارای عذر موجه نیست ، قرار رد دادخواست تجدیدنظر از طرف دادگاه بدوی صادر میشود که ظرف 20 روز قابل تجدیدنظر است . زمانی که تجدیدنظرخواهی صورت میگیرد ، اثر انتقالی و تعلیقی به همان اندازه ای است که تجدیدنظرخواهی شده است .مثال : اگر دعوای مطروحه خلع ید از 6 دانگ باشد و ما نسبت به دو دانگ اعتراض داریم ، اثر تعلیقی نسبت به همان دو دانگ است . رایی که قابل تجزیه نیست ، نسبت به بقیه هم اثر دارد . ولی اصل بر قابل تجزیه بودن است .

مشاوره حقوقی با وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد کمک زیادی به شما خواهد کرد

مشاوره تلفنی با وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد رایگان است

تماس مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 0915512924 و 09306924956 

ویدئوی معرفی ثنا وکیل توسط وکیل پایه یک دادگستری 

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد 

بهترین وکیل در مشهد

با گروه وکلای توانا و گروه وکلای عدالت جو می توانید بهترین و با تجربه ترین وکلای پایه یک دادگستری را در اختیار داشته باشید

ثنا وکیل سامانه سراسری است که بهترین و با تجربه ترین وکلای پایه یک دادگستری را در سراسر ایران به شما معرفی می کند .

شماره تماس با ثنا وکیل 09155129243 و 09306924956

سئوال از وکیل مشهد

دادنامه ای در خصوص محکومیت اینجانب به مبلغ شصت و نه میلیون تومان در حق دیگری صادر گردیده است پس از گذشت نوزده روز اینجانب با اسقاط حق تجدید نظرخواهی اقدام به فرجام خواهی نموده ام هنوز پرونده در دیوان عالی کشور ثبت نشده است اما شنیده ام که ممکن است تجدید نظر این درخواست را نپذیرد و رای قطعی شده باشد نظر شما چیست ؟
پاسخ :
در مواردی که خواسته بیش از بیسا میلیون ریال باشد و از دادنامه صادره در شعبه بدوی تجدیدنظر خواهی نشده و قطعیا یافته باشد رای قابل فرجام است اما با اسقاط این حق چون دادنامه قطعیت نیافته دیوان عالی کشور موضوع را تجدید نظر خواهی تاقی و به شعب تجدید نظر برای رسیدگی ارسال می کند.

سوال از وکیل :

به نظر شما بین تجدید نظر خواهی یا قرجام خواهی کدام را انتخاب کنم ؟
پاسخ وکیل :
قطعا تجدید نظر خواهی راه مناسب تری است چون دادگاه تجدید نظر نظر مجاز به ورود به ماهیت دعواست و می تواند رای بدوی را نقص کند و خود رای صادر نماید . اما دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی فرجامی فقط مجاز به بررسی شکلی و توجه به رعایت تشریفات دادرسی است و اصولا به ماهیت دعوا ورود نمی نماید
امتیاز این مقاله :
به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
[جمع امتیازات: 1 امتیاز شما: 5]

3 دیدگاه


  1. سلام ، شما خودتون کشتی که از بس اعلام و تحریر نمودی وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد ، مردم که کور نیستند ، ، این قدر تکرار ، در شان و مقام و منزلت وکیل دادگستری نمی باشد که این چنین نوشتن ، از قرار معلوم تقصیری نداری چرا که ؟ جزء وکلای قوه قضائیه می باشید ، از ایین نامه کانون وکلا بی بهره ای ،
    موفق باشید ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =